RECENZE: Fujitsu Lifebook U939 - 13.3'' notebook pro profesionály, lehké hořčíkové tělo, moderní výbava

24. 7. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Tomáš Valenta

Fujitsu LifeBook U393
Fujitsu LifeBook U393

Konfigurace a ceny

Na český trh se dostane Fujitsu Lifebook U939 v obou barevných variantách (černá i testovaná červená). Všechny konfigurace budou dostupné s IPS displejem o rozlišení 1 920 x 1 080 pixelů a podsvícením 300 nitů, ve vyšších konfiguracích dotykovým. Základní konfigurace budou obsahovat procesor Intel Core i5-8265U, 8 GB RAM, 256GB SSD disk a nebudou vybaveny LTE modulem. Cena základních konfigurací začíná v oblasti třech desítek tisíc a může končit až na dvojnásobku. Dražší konfigurace přidají prvky zabezpečení (čtečku otisku prstu/čtečku dlaně/IR kameru), výkonnější procesor (Intel Core i7-8665U), více RAM, větší SSD disk či LTE modul.

Závěr

Fujitsu Lifebook U939 je sympatický manažerský notebook, který zaujme především nízkou hmotností, štíhlým tělem, pevnou základnou a bohatou konektorovou výbavou. Nabízí slušný výkon, touchpad s vlastními tlačítky, pěkný displej a dobrou výdrž baterie. Nelekne se ani zabezpečení, čtečka dlaně PalmSecure společně s IR kamerou jsou věci, které rozhodně nejsou standardem. Potěší drobné detaily jako množství stavových diod, integrovaný numerický blok klávesnice či červené víko, které hezky vypadá a rozhodně nemusí být pouze dámskou záležitostí.

Chybičky se ale také najdou. Už jsem se setkal s pohodlnější klávesnicí, stejně jako s přesnějším touchpadem. Daní za tenké tělo je integrovaná a dále nerozšířitelná operační paměť. A ačkoliv je notebook většinu času tichý, v zátěži dělá větráček docela hluk.

Celkový dojem je ale pozitivní. Fujitsu Lifebook U939 je konzervativní notebook, který v mnoha ohledech připomíná notebooky z éry před deseti lety, tehcnologicky a tenkostí je ovšem rozhodně s dobou a patří ke špičce nabídky trhu. Výsledek je slušný, ve své třídě má Lifebook U939 co nabídnout.

Klady a zápory

+ muší hmotnost, hořčíkové tělo
+ konektorová výbava
+ zabezpečení čtečkou dlaně a IR kamerou

- Nerovnoměrné podsvícení klávesnice
- Pouze integrovaná paměť RAM

Recenze

Diskuse