RECENZE: Fujitsu Lifebook U938 - 13.3'' manažerský pracovní notebook, vrchol nabídky, hořčíkové tělo

29. 1. 2019 18:57    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Fujitsu se specializuje na pracovní notebooky, Lifebook U938 míří na manažerské pozice. Nabízí moderní procesory, SSD disky, množství bezpečnostních prvků, slušnou porci rozhraní a celkově nízkou hmotnost, díky konstrukci ze slitiny magnesia.

Fujitsu Lifebook U938 - 13.3'' manažerský pracovní notebook, vrchol nabídky, hořčíkové tělo

Základní popis


Celé tělo notebooku je vyrobeno z lehké slitiny hořčíku (magnesium), vnější strana víka i celá základna včetně spodního krytu. K dispozici je provedení v černé nebo červené (testovaný kus) kdy jsou vnější plochy červené a pracovní plocha včetně okrajů kolem LCD tmavě šedé. Na spodku základny jsou 4 malé gumové nožičky a otvor pro reset systému kancelářskou sponkou. Víko ze slitiny lehkého kovu se dá sice kroutit lépe než např. hliník, je ale výrazně lehčí a při slušném zacházení určitě vydrží dlouho. Na čele víka je umístěn malý praktický výstupek pro snazší otevření notebooku. Notebook lze otevřít do úhlu cca 170°, svoji pracovní polohu si tedy najde každý.



Na to, jak je notebook malý, je vybaven slušnou porcí fyzických rozhraní. Na pravém boku odzadu je otvor pro Kensington Lock, výsuvný konektor pro klasické RJ-45 připojení LAN, USB-A konektor, čtečka SD karet a slot pro SIM kartu (pokud je v notebooku LTE modem). Levý bok odzadu obsahuje konektor napájení, HDMI, USB-C, další USB-A, duální audio jack konektor a vepředu je integrovaná čtečka čipových karet SmartCard (bezpečné přihlášení uživatele). USB-C konektor má, uvnitř těla notebooku, přídavnou kovovou výztuhu, pro větší odolnost, při časté manipulaci. Uvnitř je pochopitelně, dnes již neodmyslitelné, WiFi a Bluetooth, Fujitsu pro tento model navíc nabízí volitelný LTE modul.


Celkové rozměry cca 309 x 214 x 15,5 mm, s naměřenou hmotností 944g (podle konfigurace od 920g, údaj výrobce), dělají z tohoto notebooku etalon ve své třídě, Fujitsu jej řadí na vrchol své nabídky. Přitom je zachována vysoká pevnost solidně provedené konstrukce. Notebook je tedy vysoce mobilní, určený pro každodenní cestování. Přenést lze snadno v příruční tašce nebo batohu, případně lze pořídit i speciální obal.

Recenze

Diskuse