RECENZE: Fujitsu Lifebook U939X - 13.3'' konvertibilní pracovní notebook, se vším všudy

2. 10. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Fujitsu Lifebook U939X
Fujitsu Lifebook U939X

Konfigurace a ceny

Fujitsu umožňuje velmi přesné konfigurace na zakázku a variant je mnoho. Oficiální cenu testované sestavy (LKN:U939XM001CZ) s procesorem Intel Core i7-8665U, 16 GB RAM, 1 TB HDD, LTE modulem, PalmSecure a Win 10 Pro se nepodařilo najít, ale ve webovém konfigurátoru vychází na 55.650,- Kč bez DPH (67.337,- Kč s DPH). Nejnižší sestava, jakou jsem v konfigurátoru poskládal, vychází na cca 40 tis Kč bez DPH.

Závěr

Fujitsu Lifebook U939X je konvertibilní variantou modelu U939, lze tedy zopakovat téměř stejný závěr. Jedná se o sympatický manažerský notebook, který zaujme především nízkou hmotností, štíhlým tělem, pevnou základnou a bohatou konektorovou výbavou. Nabízí slušný výkon, touchpad s vlastními tlačítky, pěkný displej (v konvertibilním provedení více lesklý) a dobrou výdrž baterie. Nelekne se ani zabezpečení, čtečka dlaně PalmSecure společně s IR kamerou jsou věci, které rozhodně nejsou standardem. Potěší drobné detaily jako množství stavových diod, integrovaný numerický blok klávesnice. Konvertibilní verzi jsme testovali v černém provedení, které je více decentní, ale i u tohoto modelu je možno pořídit červenou.

Chybičky se ale také najdou. Už jsem se setkal s pohodlnější klávesnicí, stejně jako s přesnějším touchpadem. Daní za tenké tělo je integrovaná a dále nerozšířitelná operační paměť.

Celkový dojem je pozitivní. Fujitsu Lifebook U939X je konzervativní notebook v konvertibilním provedení, v mnoha ohledech připomíná notebooky z éry před deseti lety, tehcnologicky a tenkostí je ovšem rozhodně s dobou a patří ke špičce nabídky trhu. Výsledek je slušný, Lifebook U939X má co nabídnout. Výhodou jsou i pestré možnosti konfigurace na zakázku.

Klady a zápory

+ hořčíkové tělo s hmotností lehce přes 1 kg
+ konektorová výbava
+ zabezpečení čtečkou dlaně a IR kamerou
+ oproti klasické verzi navíc konvertibilní možnosti
+ aktivní pero s rozpoznáním přítlaku a dobíjením v těle notebooku

- nerovnoměrné podsvícení klávesnice
- pouze integrovaná paměť RAM
- lesklejší povrch LCD (oproti klasické variantě)

Recenze

Diskuse