RECENZE: Lenovo ThinkPad X390 Yoga - 13,3'' překlopný firemní notebook, dotyk a integrované pero

17. 9. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Baterie

V přední části základny je umístěna vestavěná baterie s kapacitou 50 Wh. Taková kapacita je sice jen průměrná, ale počítač samotný dokáže být poměrně úsporný. Pokud na něm zrovna nic neděláte, klesne spotřeba pod 4 watty (50% jas displeje, zapnutá Wi-Fi) a není problém přesáhnout hranici deseti hodin na jedno nabití. Při aktivním kancelářském používání (MS Office, webové aplikace, častá zátěž jednoho jádra) může vystoupat až na 8 wattů (100% jas) a výdrž spadne na polovinu.


Počítač jsem používal několik týdnů jako hlavní notebook na všechno a průměrná výdrž na jedno nabití byla přibližně sedm a půl hodiny, což je velmi slušný výsledek (kancelářská práce, web, e-mail, videa).

  • Standardní* redakční měření při minimálním zatížení: 10 hod 49 min
  • Video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 7 hod 9 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku

K počítači je přibalen 65W napájecí adaptér s koncovkou typu USB-C. Připojit jej můžete do libovolného ze dvou konektorů USB-C na levém boku notebooku, neboť oba podporují funkci Power Delivery. Notebook dokáže nabít prázdnou baterii přibližně na 90 % za hodinu, a to i když je zapnutý. V plné zátěži se nabíjení zpomalí, ale do dvou hodin baterii nabijete na tuto kapacitu vždy.


Napájecí adaptér má rozměry 118 x 47 x 29 mm a váží dohromady s přívodním kabelem 365 g.

Recenze

Diskuse