RECENZE: Acer Enduro N3 (EN314-51) - 14'' outdoor notebook pro cestovatele i lehký provoz

26. 11. 2020 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Tomáš Valenta

Baterie


V notebooku nalezneme tříčlánkovou baterii typu Li-Pol s nominální kapacitou 44 Wh (skutečná kapacita testovaného kusu byla 46,5 Wh). To není nijak velká baterie, zejména vezmeme-li v potaz celkové rozměry notebooku (mnoho jiných, výrazně menších, tenčích a lehčích notebooků dnes nabízí i baterie s kapacitou 60 Wh a více). Tomu trochu odpovídají naměřené výsledky, které spadají cca do průměru. Při reálné práci (WiFi, internet, kancelářské dokumenty) je reálná výdrž něco přes 6 hodin.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 19 hod 34 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 6 hod 46 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


K notebooku je dodávána nabíječka s proprietárním kulatým konektorem s výkonem 45 W. Nabíječka potěší svými malými rozměry 120 × 39 × 27 mm, hmotnost nabíječky o 258 g ještě výrazně navyšuje tlustý třížilový přívodní kabel s uzemněním.

Nabíjení je indikováno diodou vpravo od klávesnice (oranžově při nabíjení, modře při plném nabití). Plné nabití notebooku v klidovém stavu trvá cca 2 hodiny.

Recenze

Diskuse