RECENZE: HP Spectre x360 13 (aw01) - Core i7 10. generace a 4K OLED ve stylovém konvertibilním notebooku

5. 2. 2020 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Baterie


V přední části základny je integrovaná baterie s kapacitou 61 Wh a zabírá polovinu prostoru uvnitř počítače. Průměrná výdrž počítače při mé převážně kancelářské práci bez většího omezování se za dva týdny používání ustálila na hodnotě sedmi hodin. Nepochybuji o tom, že konfigurace počítače vybavené LCD panelem budou mít určitě alespoň pár hodin výdrže navíc. Dle mého pozorování totiž je počítač velmi úsporný – nejspíš aby zakryl vyšší spotřebu OLED displeje. Spotřeba panelu je velmi náchylná na množství světlých ploch na obrazovce a na nastavený jas – změna jasu vede obvykle k rozdílům spotřeby v jednotkách wattů.

  • Standardní* redakční měření při minimálním zatížení: 10 hod 18 min
  • Video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 4 hod 19 min

[I| * Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.]

Napájení notebooku


K napájení počítače je přibalen maličký 65W adaptér s třížilovým přívodním kabelem (90 x 62 x 21 mm, 306 g). Tento adaptér je zakončený konektorem USB-C a lze s ním nabíjet i notebooky jiných značek.

Nabíjení počítače je poměrně rychlé a vybitou baterii lze nabít na 90 % přibližně za jednu hodinu a 15 minut. V zátěži se doba prodlouží až na dvě hodiny.

Recenze

Diskuse