RECENZE: Fujitsu Celsius H7510 - 15'' mobilní pracovní stanice s profesionální RTX grafikou

23. 6. 2021 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


I baterie je prostorem, kde Fujitsu jako jeden z mála výrobců, stále ctí tradici snadné výměny, což se hodí hlavně při práci v terénu, kdy potřebujete prodloužit možnost práce na baterii, obrazně řečeno až do nekonečna, záleží jen na počtu záložních baterií, které bude schopni a ochotni nosit / vozit sebou. Li-Ion baterie má udanou kapacitu 96 Wh, testovaný kus už hlásil opotřebení 4.6% a dosažitelnou kapacitu 92 Wh. V našem standardním* redakčním testu, maximální výdrže s minimální zátěží, udržela notebook v chodu lehce přes 22 hodin. Reálnější test vytížení ukázal necelých 8 hodin. Při práci s internetem a dokumenty tak lze očekávat celý pracovní den, při požadavku na využití výkonu, půjde samozřejmě výdrž baterie rapidně dolu, složité výpočty bude pochopitelně lepší dělat s připojeným napájecím adaptérem.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 22 hod 6 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 7 hod 41 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Napájení notebooku zajišťuje klasický zdroj s klasickým kulatým konektorem. Dává 230W, ale i přesto je relativně skladný a lehký, jeho rozměry činí 190 x 75x 30 mm a váha 922 g. Ještě před pár lety by byl takto výkonný zdroj výrazně větší a těžší.

Recenze

Diskuse