RECENZE: Fujitsu Lifebook U7411 - 14'' tradiční pracovní notebook s moderními technologiemi

9. 6. 2021 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Fujitsu Lifebook U7411
Fujitsu Lifebook U7411

Konfigurace a ceny

Testovaný notebook Fujitsu, patří do modelové řady Lifebook, se základním označením U74. Nejsem si jist, co znamená číslo 7, ale číslo 4 zcela jistě naznačuje 14'' monitor. Aktuální generaci notebooku, která po delší době rapidně změnila konstrukci těla, poznáte podle čísla 11 na konci celého označení U7411, převzato je od aktuální generace procesoru Intel Core.

Testovaná konfigurace s procesorem Intel Core i5 1145G7, 16 GB RAM, 512 GB SSD a OS Win 10 Pro, nese označení LKN:U7411M0001CZ a podle distributora stojí 44.464,- Kč včetně DPH. Fujitsu stále umožňuje pestrou škálu konfigurací na zakázku. Nejlevnější jsem našel konfiguraci (VFY:U7411MF7FRCZ) s procesorem Intel Core i7-1165G7, 8 GB RAM, 512 GB a stejným OS za cenu 39.490,- Kč s DPH. Je tam sice uveden 13,3'' LCD, ale to je zcela jistě překlep editora daného prodejce.

Závěr

Fujitsu Lifebook U7411 je především pracovním notebookem. Přestože je jeho výrobce znám silně konzervativním přístupem, v aktuální generaci provedl několik zásadních změn v konstrukci. Notebook především vypadá více sexy, hlavně díky užšímu rámečku kolem displeje, stále nabízí konstrukci z lehkých kovů a hlavně pestrou nabídku rozhraní a současné moderní technologie uvnitř notebooku. Fujitsu také znatelně zapracovalo na projevu vestavěných reproduktorů, které jsme v minulých recenzích často kritizovali. Velká výhoda je dle mého soudu i v přítomnosti klasického dokovacího rozhraní, které mi připadá především ergonomicky praktičtější. Oceňuji i touchpad s vlastními tlačítky. Rezervu sále ještě vidím v doladění podsvícení klávesnice, v úplné tmě sice funguje, ale stále je velmi slabé, ve srovnání s konkurencí. Na můj vkus jsou příliš tuhé panty, kvůli čemuž je potřeba přidržovat základnu notebooku i při jemném doladění úhlu otevření. Celkově se mi však notebook líbil a dle mého soudu se jedná o kvalitní pracovní nástroj s potenciálem dlouhé životnosti.

Klady a zápory

+ nabídka rozhraní
+ klasický dokovací konektor
+ výrazně lepší zvuk reproduktorů (oproti starším modelům Fujitsu)

- slabé podsvícení klávesnice

Recenze

Diskuse