RECENZE: Fujitsu Lifebook U7411 - 14'' tradiční pracovní notebook s moderními technologiemi

9. 6. 2021 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Li-Ion baterie je integrovaná v těle notebooku, což je dnes většinový standard. Výrobcem udaná kapacita je 65 Wh. Samotná elektronika baterie hlásí konstrukční kapacitu 64.7 Wh a plně nabitou 65.3 Wh, rezerva je tedy malá, nicméně opotřebení testovaného kusu je zatím 0%. Ve standardním* redakčním testu, maximální výdrže, s minimálním zatížením, vydržel notebook pracovat téměř 21 hodin. Reálnější test, zahrnující kontinuální přenosy dat po WiFi a maximální jas LCD, ukázal přes 5 hodin. Podle způsobu využití, pak lze očekávat, že notebook vydrží bez energie i celý pracovní den.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 20 hod 46 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 5 hod 27 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


K notebooku je přibalen napájecí zdroj s udaným výkonem 65 W. Vypadá jako běžné zdroje pro stále méně časté napájení přes kulaté konektory, tento má ovšem USB-C koncovku. Rozměry zdroje 118 x 47 x 30 m, spolu s vahou (včetně kabelů) 410 g, z něj dělají ještě stále přiměřeně skladnou a mobilní záležitost.

Recenze

Diskuse