RECENZE: MSI GF75 Thin - 17.3'' herní notebook, v konfiguraci s RTX 3060

13. 4. 2021 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Klávesnice


Klávesnice notebooků MSI mají již řadu let stejné rozložení kláves a vlastní font použitých znaků, který se nejvíce odlišuje především u kláves W, M a N. U klávesnice oceňuji náznak mezer mezi skupinkami kláves F1-F12, ovšem mohly by být o něco větší, někteří konkurenti to umějí a mě osobně to vyhovuje pro přehlednější práci. Dále oceňuji přítomnost kláves Ctrl a Alt po obou stranách mezerníku, schází mi ale klávesa kontextové nabídky a MSI jde tradičně proti proudu a klávesu Win má vpravo, nastavením lze její funkci prohodit s klávesou Fn. Klávesy Ins a Del mám raději nad klávesou Backspace (zpětný mezerník / mazání znaků zprava doleva).


Hlavní rozdíl klávesnic, u jednotlivých modelů MSI, souvisí s velikostí notebooku, potažmo přítomností či absencí numerického bloku. Další viditelné rozdíly jsou v možnostech podsvícení klávesnice. Model GF75 Thin, podle technické specifikace výrobce, nabízí dvě varianty podsvícení. Testovaná konfigurace dostala základní variantu s červenou barvou podsvícení, nastavit lze 3 úrovně jasu. S variantou podsvícení souvisí i základní barva znaků a popisek kláves, zde je červená. Druhou variantou je možnost RGB nastavení barev, pro každou klávesu samostatně, základní barva znaků je pak bílá, která je lépe kontrastní i při mírném šeru (bez aktivního podsvícení).


Touchpad

Touchpad o rozměrech 105 x 65 mm je posunut těsně k čelnímu okraji, protože notebook má hodně místa i nad klávesnicí, kvůli chlazení. Možná právě proto se jedná o touchpad s integrovaným tlačítkem, osobně preferuji samostatná tlačítka. Stisk integrovaného tlačítka pohodlně funguje až do cca 2/3 výšky touchpadu. Stisk je středně tuhý, na můj vkus příliš hlasitý.

Indikační diody a další ovládací prvky

Indikační diody jsou v notebooku celkem 3, všechny jsou velké, či spíše malé, tak akorát a mají příjemně tlumené světlo. Hlavní indikace je vedle hlavního vypínače, který je umístěn nad klávesnicí, jako obvykle indikuje zapnutí notebooku a režim spánku a připojení napájecího adaptéru respektive dobíjení baterie, svítí bíle nebo oranžově. Další indikační dioda je vedle klávesy CAPS LOCK, červeným světlem indikuje její aktivaci. Poslední dioda je u horního okraje displeje, vedle integrované webkamery, bílím blikajícím (interval cca 1s) světlem indikuje zapnutí kamery.

Recenze

Diskuse