RECENZE: MSI GF75 Thin - 17.3'' herní notebook, v konfiguraci s RTX 3060

13. 4. 2021 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Velký displej a výkonový pomyslný střed z nabídky herních notebooků, takto by se dalo ve zkratce definovat nastavení tohoto modelu, od výrobce, který navrhuje notebooky, převážně herní. Testovaná konfigurace nabízí procesor 10. generace Intel z řady H a grafický základ aktuální RTX řady 30 od NVIDIA.

MSI GF75 Thin - 17.3'' herní notebook, v konfiguraci s RTX 3060

Základní popis

Elegantní střídmé tvary notebooku na první pohled zdatně zakrývají herní geny, které jen jemně naznačuje herní logo na vnější straně víka, červené symboly klávesnice a agresivně "řezané" křivky chlazení na spodku základny. Většina těla notebooku je černá, vnější strana víka a pracovní plocha, jsou tvořeny plátem hliníku, zbytek těla je z plastu.


Malé vykrojení uprostřed čela základny zlehka usnadňuje otevření notebooku. Panty jsou ovšem tak tuhé, že je třeba základnu přidržet druhou rukou, jinak se zvedá. Úhel otevření víka vůči desce stolu je bez mála 140°. Od úhlu přibližně 110°, začne spodní strana víka zasahovat pod úroveň základny, a tím notebook nadzvedávat a zlepšovat tak přístup vzduchu k chlazení.


Fyzická rozhraní jsou umístěna na bocích notebooku. Vlevo odzadu napájecí konektor, HDMI (MSI uvádí 4K/60Hz, což odpovídá standardu ve verzi 2.0) a 2x USB-A 3.2 Gen 1. Vpravo odzadu je RJ-45 LAN konektor, USB-C 3.2 Gen 1, další USB-A 3.2 Gen 1, 2x audio jack (vstup a výstup) a nakonec mechanický zámek Kensington. Pro hraní her, optimální nabídka portů.



Celkové rozměry 397 x 260 x 22/26,5 mm řadí GF75 Thin do kategorie tenkých herních notebooků v rámci kategorie 17''. Půdorys základny se zmenšil především díky tenčím rámečků kolem displeje a tloušťka notebooku díky novějším technologiím procesorů a grafických jader. Rovněž naměřená hmotnost 2,2 kg (výrobce uvádí 2,3 kg) je příslibem vysoké mobility, opět v rámci kategorie 17'' notebooků. S kvalitním batohem si umím představit každodenní pohodlné přenášení.

Recenze

Diskuse