RECENZE: MSI Pulse GL66 - 15.6'' herní základ se zbrusu novou grafikou RTX 3050 Ti

11. 8. 2021 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Li-Ion baterie je integrována v těle notebooku, podobně jako u většiny současných konkurentů. Udávaná kapacita 52 Wh odpovídá i tomu, co hlásí baterie, jen s minimální rezervou navíc v podobě 0,1 Wh. Při 0% opotřebení testované baterie jsem naměřil maximální výdrž, při minimální spotřebě, přes 7 hodin. Test reálnější výdrže, při přehrávání videa přes WiFi a 100% jasu LCD, ukázalo měření téměř 3 hodiny. Hlavní zásluhu na těchto výsledcích má výkonný procesor. Notebook je tak předurčen především pro práci v dosahu elektrické zásuvky, hlavně při hraní, což je ovšem vlastnost většiny herních notebooků. Měření jsem prováděl v režimu / nastavení, které MSI pojmenovalo Super Battery, nastavit lze přes aplikaci MSI Center.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 7 hod 27 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 2 hod 49 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Napájecí adaptér, o rozměrech 160 x 68 x 24 mm a váze 486 g, dává 150 W. Oceňuji umístění konektoru až v zadním rohu notebooku, až za výdechem chlazením, takže koncovka kabelu, se zalomením do pravého úhlu, směřuje pěkně dozadu, aniž by překážela proudění teplého vzduchu ven z notebooku, zdánlivá drobnost, kterou ovšem mnoho konkurentů opomíjí.

Recenze

Diskuse