RECENZE: MSI Pulse GL66 - 15.6'' herní základ se zbrusu novou grafikou RTX 3050 Ti

11. 8. 2021 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

NVIDIA představila zbrusu nový herní základ, GeForce RTX 3050 Ti a MSI jako jeden z prvních výrobců, přináší na český trh herní notebookový základ, s touto grafikou. Vedle toho MSI osadilo jeden z nejnovějších herních procesorů, Intel Core i7-11800H, který naopak patří do vyšší nabídky Intelu.

MSI Pulse GL66 - 15.6'' herní základ se zbrusu novou grafikou RTX 3050 Ti

Základní popis konstrukce

Většina těla notebooku je vyrobena z černého plastu. Výjimku tvoří vnější strana víka, která je z plátu kovu, pravděpodobně hliník. Vzhledově se drží střídmých a běžných zvyklostí, že se jedná o herní notebook, lze poznat jen podle dvou výdechů chlazení vzadu a jednoho na levém boku. Na spodku notebooku jsou 4 masivní gumové nohy a několik plastových výstupků, které snižují prohýbání při tlaku na klávesnici. Víko lze pohodlně otevřít jednou rukou do maximálního úhlu cca 170°.


Mobilita, rozměry a hmotnost

Celkové rozměry 359 x 259 x 24.5 / 30 mm odpovídají velikostí 15.6'' notebooku s tenkým rámečkem na bocích displeje. Naměřená hmotnost 2,25 kg přesně odpovídá uvedené výrobcem, na herní notebook je to přijatelná hodnota, umím si představit i každodenní pohodlné přenášení v batohu. Konstrukce se jeví býti dostatečně propracovanou na to, aby při slušném zacházení, vydržela dlouho pevnou.


Rozhraní, fyzická i bezdrátová

Notebook nabízí běžná rozhraní, jaká může uživatel potřebovat, všechna jsou rozmístěna na bocích notebooku. Vpravo odzadu je to LAN RJ-45 pro připojení síťového kabelu, HDMI 2.0 (4k / 60 Hz), USB-C 3.2 gen. 1, USB-A 3.2 gen. 1 a kombinovaný audio jack. Levý bok odzadu nabízí napájecí konektor, další USB-A 3.2 gen. 1 a ještě jedno USB-A, ovšem ve starší generaci 2.0.



Bezdrátová rozhraní zajišťuje nejběžnější modul současnosti, v noteboocích s Intel procesory. Modul nese označení Intel Wi-Fi 6 AX201 160MHz a spojuje WiFi 6 s Bluetooth 5.0 v jednom kusu HW, lze jej uživatelsky vyměnit.

Multimedia - reproduktory a webkamera

Dva reproduktory jsou umístěny do předních rohů. Směřují dolů a nabízejí běžný standard, tedy více výšek a solidní hlasitost, mluvenému slovu je dobře rozumět. Lze s nimi hrát hry nebo si pustit hudbu, ovšem znatelně lepší dojem získáte s kvalitními sluchátky.


Webkamera je tradičně umístěna v horní části víka nad displejem. Jako většina konkurentů, nabízí ukládání v rozlišení 1280 x 720 px s nízkou kvalitou obrazu, vhodná pro občasné videohovory. Aktivace kamery je indikována bílou diodou hned vedle čočky, podle úhlu naklonění oslňuje s různou intenzitou.


Recenze

Diskuse