RECENZE: MSI Pulse GL66 - 15.6'' herní základ se zbrusu novou grafikou RTX 3050 Ti

11. 8. 2021 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Klávesnice

Klávesnice s numerickým blokem má černý povrch a bílé popisky. Ploché klávesy mají poměrně standardní rozložení, největší odchylkou, typickou pro MSI, je umístění klávesy Fn napravo od mezerníku (v nastavení lze prohodit s klávesou Win). Logiku použití klávesy Fn lze přepínat pomocí Fn+Esc. Numerický blok má užší klávesy, je totiž celkově užší než na standardní klávesnici a proto má i nestandardní rozložení. Podsvícení klávesnice má jeden stupeň intenzity, svítí i před náběhem OS. Základní barva podsvícení je světle modrá či spíše bych řekl azurová. Barvu podsvícení lze změnit v RGB škále, nicméně než naběhne OS a obslužný program, klávesnice vždy nejprve svítí základní barvou, než se automaticky přepne do zvoleného nastavení. Výhradu mám k módnímu umístění hlavního vypínače do pravého horního rohu klávesnice respektive numerického bloku, alespoň že má tužší stisk.


Touchpad

Touchpad o rozměrech 105 x 65 mm nabízí dostatečné velkou plochu pro ovládání. Jediné co mi vadí, je integrované tlačítko, které je navíc poměrně tuhé a hlasité při stisku, ten přijatelně funguje cca do poloviny výšky plochy.


Indikační diody a další ovládací prvky

Kromě výše popsané diody webkamery, má notebook dalších 7 indikačních diod, většina svítí bíle a je umístněná v klávesnici. Výjimkou v umístění je dioda indikující napájení baterie, ta je na pravém boku notebooku, takže dobíjení baterie je poznat i při zavřeném notebooku, ne však připojení zdroje, pokud je baterie plně nabita, dioda zhasne. Další výjimkou, tentokrát v barvě, je v hlavním vypínači, ten kromě bílé, občas svítí i červeně, dlouho jsem zkoumal kdy a proč, nakonec se ukázalo, že v případě, pokud je aktivována dedikovaná grafika. Další indikační diody jsou rovněž v klávesách: CapsLock, Esc (režim fukce Fn, viz výše), F1 (ztlumení reproduktorů), F5 (deaktivace integrovaného mikrofonu), NumLock.


Recenze

Diskuse