RECENZE: Acer Swift Edge (SFA16-41) - 16'' OLED, tenký a lehký, nejnovější mobilním AMD procesor

30. 11. 2022 17:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie

Li-ion baterie je dle očekávání integrována v těle notebooku. Její elektronika hlásí cílovou kapacitu 53.94 Wh, což odpovídá i údaji uvedenému přímo na baterii. Plně nabitá baterie hlásí 54.82 Wh, čili je zde i malá rezerva pro opotřebení, které časem zákonitě přijde (v době testu zatím 0%). Při standardním* redakčním testu, maximální výdrže s minimální spotřebou, vydržel notebook pracovat přes 13 hodin. Reálnější test výdrže, video přes Wi-Fi s maximálním jasem LCD, ukázal hodnotu necelých 5 hodin. Podle způsobu vytížení a nastavení jasu LCD by pak mohl notebook vydržet průměrný pracovní den. Významný vliv na spotřebu má OLED displej.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 13 hod 24 min
  • video z internetu přes Wi-Fi, 100% jas LCD: 4 hod 50 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku

O napájení se stará malý kompaktní zdroj o rozměrech 125 x 56 x 35 mm a váze 196 g, dává 65 W. Notebook je napájen přes USB-C konektor. Použít lze obě USB-C, umístěné na levém boku notebooku.

Recenze

Diskuse