RECENZE: MSI Prestige 15 A12U - 15.6'' pro práci i zábavu, Intel 12. generace a RTX grafika

30. 6. 2022 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Chlazení a provozní hluk

Chlazení mají na starosti 2 ventilátory a 2 heatpipe, obě vedou přes CPU i GPU, ale jen jedna vede k oběma ventilátorům, druhá jen k většímu, pravému. Nasávání vzduchu je klasicky zespodu. Výdech ohřátého vzduchu směřuje dozadu, respektive šikmo nahoru, protože otevřené víko s displejem zajede do prostoru zadní strany základny, ovšem škoda, že ji přizvedává až při velkém úhlu otevření, při běžném nastavení naštěstí výdechu chlazení překáží jen minimálně, právě díky konstrukci výdechu, viz výše.

hodina provozu - mírná zátěž (dokumenty, internet, sledování videa)


Notebook pracuje tiše, ventilátory pracují na nízkých otáčkách a slyšet jsou jev v úplném tichu, s uchem blíže k notebooku. Pracovní plocha notebooku se na dotyk jeví jako chladná, trochu tepla je cítit na klávesnici a na spodku základny, uprostřed.

hodina provozu - vysoká zátěž (CPU + GPU)


Ventilátory pracují neustále, je zřetelněji slyšet proudění vzduchu s náznaky vysokých tónů, ale snesitelné i po delší dobu, se sluchátky o to lépe. Pracovní plocha kolem touchpadu, včetně touchpadu, je jen trochu vlažná. Klávesnice, prostor nad klávesnicí i spodek notebooku jsou horké, místy až nepříjemně, s klávesnicí se pracovat dá, levá část je o něco chladnější než střed, takže hraní (většina her se ovládá klávesami v levé části klávesnice, nejčastěji WASD), při kterém budou takové teploty, provozovat lze.

Vytížení jednoho jádra CPU

Vytížení všech logických jader CPU

Vytížení části CPU + 3D GPU na maximum

teplota okolí při měření: 26 °C
(testy prováděny a teploty měřeny při 100% nabité baterii, aby její zahřátí z dobíjení neovlivňovalo výsledky)

Recenze

Diskuse