RECENZE: MSI Titan GT77 (12U) - 17'' s masivním chlazením pro herní výkon

28. 9. 2022 19:25    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie

Integrovaná Li-ion baterie má na svém těle uvedenu kapacitu 95 Wh, tomu odpovídá i firmware baterie, který hlásí stejnou hodnotu jako konstrukční a o něco více (95.8 Wh) jako hodnotu dosažitelnou. Testovaný kus hlásí 0% opotřebení a v našem standardním* redakčním testu maximální výdrže s minimální spotřebou ukázal hodnotu přes 9 hodin. Reálnější test zátěže (video přes Wi-Fi + maximální jas) ukázal hodnotu necelé 4 hodiny. S požadavkem na herní výkony by šel čas rapidně dolů a v takových případech je lepší hrát s připojeným napájecím adaptérem a baterii považovat jen za záložní zdroj energie, pro případ výpadku elektrické sítě.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 9 hod 29 min
  • video z internetu přes Wi-Fi, 100% jas LCD: 3 hod 42 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku

Napájecí zdroj dává 330 W a je tedy náležitě velký (260 x 99 x 45 mm) a těžký (1.52 kg i s kabelem). Má na sobě zelenou indikační diodu připojení do elektrické sítě, což se dnes již vidí ojediněle nicméně je to praktická vlastnost. K notebooku se připojuje speciálním konektorem, který vzdáleně připomíná USB-A rozhraní.

Recenze

Diskuse