RECENZE: MSI Titan GT77 (12U) - 17'' s masivním chlazením pro herní výkon

28. 9. 2022 19:25    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Klávesnice

Klávesnice s numerickým blokem nese hrdě označení CHERRY. Jedná se o mechanickou klávesnici s jasným stiskem, a přitom minimálním cvaknutím. Klávesy jsou černé s bílými popiskami, které jsou průsvitné. Podsvícení lze nastavit pro každou klávesu zvlášť v definici podle RGB. Samostatně lze nastavit i logo CHERRY. Ergonomii dotyku prstů s klávesnicí zlepšuje konvexní (dolík) tvar povrchu jednotlivých kláves, podobně jako to bývá u velkých externích klávesnic.

Klávesy mají poměrně standardní rozložení, největší odchylkou, typickou pro MSI, je umístění klávesy Fn napravo od mezerníku (v nastavení lze prohodit s klávesou Win). Logiku použití klávesy Fn lze přepínat pomocí Fn+Esc. Pokud stisknete klávesu Fn, rozsvítí se červeně použitelné klávesy a ostatní zhasnou (pokud předtím svítily), hezká vychytávka. Numerický blok má užší klávesy, je totiž celkově užší než na standardní klávesnici a proto má i nestandardní rozložení. Výhradu mám opět k módnímu umístění hlavního vypínače do pravého horního rohu klávesnice respektive numerického bloku, alespoň že má o něco tužší stisk.

Touchpad

Rozměry touchpadu jsou 131 x 82 mm, je tedy celkem velký. Opět mi vadí dva módní prvky, vycentrování pozice touchpadu na horizontální střed základny (ergonomicky správně je cca na klávesu B, hlavně při psaní, u hraní je to jedno) a integrované tlačítko, které lze "pohodlně" stisknout cca do 3/4 výšky, ale mohlo by být tišší a celkově s měkčím stiskem (stále preferuji samostatná tlačítka touchpadu). K ovládání kurzoru, pojezdem prstu po ploše touchpadu, nemám výhrad, gesta rovněž fungují dobře.

Indikační diody a další ovládací prvky

Indikačních diod je na notebooku celkem 8. První jsem pospal v sekci webkamery. Další je na levém boku notebook, indikuje dobíjení baterie, bílou barvou, když je baterie dobita, tak zhasne, takže uživatel neví, jestli je notebook připojen k elektrické síti nebo ne, respektive může se podívat na napájecí adaptér, který má na sobě vlastní zelenou diodu. Zbytek indikačních diod je v klávesnici, Caps Lock, Esc (indikace přepnutí logiky klávesy Fn), F1 (vypnutí reproduktorů), F5 (deaktivace integrovaného mikrofonu), NumLock a nakonec hlavní vypínač, který při zapnutí notebooku svítí bíle a jakmile se aktivuje dedikovaný grafický čip, tak začne svítit oranžově. Schází mi indikace režimu spánku.

Vpravo od touchpadu, přímo pod kurzorovou šipkou dolů, je umístěn snímač otisku prstu.

Recenze

Diskuse