IFA novinky v Praze, Acer ukázal novinářům produkty pro nadcházející sezónu

29. 9. 2017 15:01    Rubrika: Reportáže    Autor: Viktor Péder

Tento týden Acer v Praze, pod Žižkovským vysílačem, předvedl svojí nejnovější nabídkou produktů určených pro konec roku 2017. Šlo především o novinky uvedené na výstavě IFA v Berlíně, kterou Acer vnímá jako jednu ze dvou nejprestižnějších výstav. Vedle brýlí pro smíšenou realitu (Acer Windows Mixed Reality) nás zajímaly především novinky z pestré nabídky notebooků.

IFA novinky v Praze, Acer ukázal novinářům produkty pro nadcházející sezónu

Acer Windows Mixed Reality nově dostává také dva ovladače do rukou, výrazně příjemnější ovládání než s dříve předváděným ovladačem pro Xbox. Sadu jsem si chvíli zkoušel a např. reálné přiložení ovladačů k sobě téměř dokonale souhlasí s virtuálním obrazem v brýlích. Je vidět, že to velmi dobře půjde i bez externích snímacích zařízení. Zařízení je však stále ještě v předprodukční podobě a ladí se detaily. Na trh by se mělo dostat co nejdříve.


Na poli notebooků došlo k inovacím ve všech modelových řadách Aceru určených pro koncové zákazníky. Vzhledem ke stále více se rozšiřující platformě dokování přes USB-C konektory však Acer zvažuje, že bude volitelně nabízet, i k některým těmto vybraným modelům, Pro verzi Windows 10 pro firemní zákazníky. Umím si to představit u mnoha tenkých modelů vhodných pro manažerské využití.


Acer stále více pod heslem "obsaď nové světy" zdokonaluje svoji herní řadu Predator. V této rodině notebooků je technicky nejzajímavější novinkou nový model Acer Predator Triton 700, který se na český trh bude dodávat se dvěma grafickými kartami. První z nich je NVIDIA GeForce GTX 1060 v "plnotučné" verzi a již dnes lze Triton s touto grafikou pořídit i v ČR. Další bude brzy následovat a půjde o nejvyšší model grafického čipu NVIDIA GeForce GTX 1080 v provedení Max-Q. Už se v redakci těšíme na reálný test, abychom změřili reálný výkon a mohli ho porovnat s výkony dalších modelů. Mezi další herní modely pak patří Nitro 5 a Aspire VX.

Nedávno jsme testovali: Acer Predator 17 X (GX-792) - maximum mobilního výkonu s nVIDIA GeForce GTX 1080.

Mezi nosné modelové řady ostatních (ne herních) notebooků Acer momentálně patří Swift, Spin a Switch. Swift označuje notebooky klasického provedení v tenkém těle, nedávno jsme jeden testovali viz odkaz níže. Spin jsou pak notebooky umožňující pracovat v jak klasickém režimu, tak v několika dalších, díky víku otočnému o 365°, dle mého soudu momentálně nejpraktičtější běžně prodávané řešení. Acer vkládá velké naděje především do modelu Spin 5. Switch je pak konvertibilní zařízení s oddělitelnou klávesnicí. Nejprestižnější Switch 7 nabídne vedle nejnovější 8. generace procesoru Intel Core i7 dokonce i dedikovaný grafický čip NVIDIA GeForce MX150 s výkonem podobným vstupní třídě dedikovaných grafik z předchozí generace 9xx.

Nedávno jsme testovali: Acer Swift 3 - tenký notebook, s vylepšeným procesorem Core i5 nové generace.

Reportáže . Ostatní

Diskuse