RECENZE: Fujitsu Celsius H980 - extrémní 17'' pracovní stanice s NVIDIA Quadro P5200

25. 10. 2018 06:15    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Multimedia

Stereofonní reproduktory jsou umístěny v zadních rozích základny za klávesnicí. Maximální hlasitostí i kvalitou zvukového podání jde o úplné dno nabídky dnešních notebooků. Projev se skládá pouze z úzkého pásma vyšších frekvencí a připomíná přebuzená sluchátka položená na stole. Z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu je podobná kvalita reproduktorů pro Fujitsu již charakteristická mnoho let a jen málokdy tento výrobce vydá počítač, který by nabídl alespoň průměrný zvuk. Počítejte tedy, že bez připojených sluchátek nebo externích reproduktorů bude integrované audio vhodné jen na cinkání při chybových/informačních hláškách programů.

Webkamera nabízí základní kvalitu a její aktivitu indikuje modrá dioda vedle objektivu (svítí naštěstí jen tlumeně). Okolo kamerky najdete také otvory duálního mikrofonu.

Zabezpečení

Počítač je vybaven čipem TPM pro uchování šifrovacích klíčů, čtečkou bezpečnostních karet SmartCard a čtečkou otisku prstů (ta je vlevo dole pod displejem a prst se na ni pouze přikládá). Čtečku otisků lze použít pro snazší přihlášení uživatele v prostředí Windows. SmartCard lze použít také pro certifikáty do různých zabezpečených systémů.

Na úrovni firmware počítače lze nastavit dlouhé heslo pro zapnutí a změnu nastavení. Heslem může být chráněn také pevný disk, pokud nejde o typ NVMe jako u této konfigurace. V nastavení firmware lze zablokovat jednotlivá rozhraní a integrované komponenty notebooku.

Recenze

Diskuse