RECENZE: Acer Swift 5 (SF515-51T) - ultratenký 15,6'' notebook s hmotností pod jeden kilogram

8. 1. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Multimedia

Dva malé repráčky jsou umístěny v předních rozích základny a míří do země. Zvukový projev se tedy mění podle toho, jestli je notebook položený na rovném povrchu, držen ve vzduchu, nebo položený třeba na peřině, která ucpe všechny otvory na spodku.


Produkovaný zvuk patří k slabšímu průměru – chybí mu hloubky a slabší jsou i výšky. Jde spíše o nouzové řešení, které má navíc nízkou i maximální hlasitost. Z mého pohledu jde asi o nedostatek způsobený snahou o ztenčení a odlehčení.

Zvuk je softwarově vylepšován programem Dolby. Avšak pozor – musíte si jeho nastavení najít až někde hlouběji ve Start nabídce, protože ''dlaždice'', která se nabízí po otevření nabídky, směřuje jen do nějakého webového katalogu. Taktéž v rohu obrazovky u hodin není nic, co by vás dostalo blíže k nastavení. Říkám to především proto, že softwarové rozšíření je potřeba ručně vypínat při připojení externích reproduktorů, pokud nechcete, aby zvuk z nich byl nepříjemně přebassovaný.

HD webkamera není ničím výjimečná a kvalitou snímače spadá do průměru dnešních notebooků. Oproti jiným notebookům s tenkým rámečkem ji však má Swift 5 umístěnu nad displejem (místo méně vhodného umístění pod obrazovkou), takže je při videokonferencích lépe použitelná.

Recenze

Diskuse