RECENZE: Lenovo ThinkPad T490s - hi-end 14'' ve ztenčené verzi, s odolným tělem a výbornou výdrží

11. 7. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Reproduktory

Lenovo ThinkPad T490s - levý reproduktorLenovo ThinkPad T490s - pravý reproduktor

Zvukový čip od Realteku pohání dvojici reproduktorů umístěných v předních rozích na spodku základny. Každý z nich má výkon jeden watt a o vylepšení zvuku se stará softwarové rozšíření aplikací Dolby Audio Premium. V ní lze nastavit různé profily úprav zvuku – standardní je profil ''Hudba'' a je ze všech asi nejlepší. Hodí se dodat, že aplikace sama vylepšení nevypne po připojení sluchátek. Pokud tedy máte nějaká trochu lepší sluchátka, budete muset vylepšení ručně vypínat, aby v nich nebyl zvuk degradovaný.

Kvalita zvukové reprodukce z integrovaných reproduktorů odpovídá nižšímu průměru třídy pracovních notebooků. Nečekejte žádné zázraky – v projevu prakticky chybí hloubky a při poslechu hudby pravděpodobně neuspokojí. Mezi pracovními notebooky se dají najít takové, které hrají lépe, a není to příliš těžké.

Webkamera

Integrovaná webkamera údajně nabízí rozlišení HD (1280x720). Kvalita snímání je ovšem (jak jsme u notebooků zvyklí) poměrně nízká a po aplikaci všech odšumovacích filtrů je výsledné rozlišení relativně nízké. Běžný standard i u většiny konkurentů.

Za pozitivní považuji posuvnou mechanickou krytku objektivu, kterou by měl dle mého názoru mít každý správný pracovní notebook (ideálně úplně každý notebook). Rychlým posunem je možné objektiv zakrýt a být si tak jistý, že ani u hacknutého notebooku nehrozí, že by si vás někdo kamerkou tajně natáčel.

Recenze

Diskuse