RECENZE: Lenovo Yoga C930-13IKB - 13.9'' konvertibilní notebook s výborným zvukem a dlouhou výdrží baterie

14. 2. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Ceny, konfigurace a záruka

Testovaná konfigurace stojí 35 699,- Kč s DPH. Výkonově identickou konfiguraci si za stejné peníze můžete koupit také ve tmavším šedém provedení, u kterého by teoreticky nemusel být problém s čitelností popisek klávesnice.

Ve tmavším šedém provedení se dělá také dražší konfigurace za 54 599,- Kč s DPH. Za peníze navíc získáte procesor Core i7-8550, 16GB RAM, 1TB SSD a displej s rozlišení UHD (3840x2160).

Všechny konfigurace mají standardní dvouletou záruku s opravou v autorizovaném servisu. Notebooky Lenovo (mimo řadu ThinkPad) se posílají na opravu do zahraničí do centrálního servisu. Převoz kurýrem je v režii výrobce v rámci reklamace.

Závěr

Lenovo Yoga C930 je skvělým pomocníkem na cesty díky kombinaci nízké hmotnosti, tenkého provedení a dlouhé výdrže na jedno nabití. Od svých konkurentů se odlišuje propracovanějším zvukovým systémem se čtyřmi reproduktory a aktivním perem, které lze odložit přímo do těla přístroje, kde se i dobije baterie. Mezi jeho další přednosti patří pohodlná klávesnice spolu s velmi tichým chlazením.

Některé uživatele nejspíš zamrzí absence výstupu HDMI, který se hodí, pokud na cestách často připojujete projektory a velké monitory v konferenčních místnostech. Před nákupem je také potřeba zvážit nároky na operační paměť, protože ji už není možné později rozšířit, i když 8 GB je solidní základ.

Klady a zápory

+ nadstandardní zvuk integrovaných reproduktorů
+ tiché chlazení
+ dlouhá výdrž na baterii

- chybí standardní HDMI výstup
- bílé podsvícení na stříbrných klávesách je ve dne špatně čitelné
- pevná RAM bez možnosti změny

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Pod čarou

Testovaný kus měl závadu, kvůli které nebylo možné konektory Thunderbolt 3 použít k ničemu jinému než nabíjení počítače. Takový počítač je pochopitelně vhodný na reklamaci. Předpokládám, že šlo čistě o chybu konkrétního kusu.

Recenze

Diskuse