RECENZE: Lenovo Yoga C930-13IKB - 13.9'' konvertibilní notebook s výborným zvukem a dlouhou výdrží baterie

14. 2. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Nový notebook Yoga C930 představuje nejluxusnější z překlopných modelů (pokud nepočítám řady ThinkPad). Má pevnou hliníkovou konstrukci, stylový vzhled a dlouhou výdrž na baterii. Od podobných notebooků se však liší propracovaným integrovaným audiem s čtyřmi reproduktory. Do redakce se nám na test dostala nejlevnější konfigurace s Full-HD displejem a Core i5.

Lenovo Yoga C930-13IKB - 13.9'' konvertibilní notebook s výborným zvukem a dlouhou výdrží baterie

Základní popis

Tenké a lehké notebooky vládnou světu a každý výrobce je nabízí už od poměrně nízkých cenových relací. Dnes recenzovaný notebook Yoga C930 patří naopak mezi ty nejvyšší modely v nabídce spotřebních překlopných notebooků od Lenova, což udává devítka na začátku číselného značení (čím vyšší číslo, tím vyšší model). Je to ten typ notebooku, kterým by Lenovo chtělo uspokojit i náročné zákazníky.


Počítač má kovovou základnu i víko a po obvodu je kovový povrch broušený. Pouze kloub mezi základnou a víkem je chromovaný a displej je překrytý sklem. Výsledek vypadá velmi stylově a řadí notebook k vyšší třídě. Povrch základny je odolný vůči viditelnému ulpívání otisků a nečistot a jediné místo, které sbírá otisky velmi snadno je dotyková obrazovka.


Mechanická odolnost je velmi dobrá. Při zvednutí za roh dochází pouze k úplně minimálnímu kroucení. K prohýbání základny pod tíhou rukou nedochází. Víko se statečně brání kroucení za rohy a stejně tak i tlaku na vnější stranu.


Kloub počítače je zdvojený, což umožňuje přetočení o plných 360 ° a použití zařízení ve formě tabletu. Při překročení úhlu otevření 180 °, dochází k deaktivaci klávesnice a touchpadu. Klouby kladou menší odpor při otevírání až do úhlu 90 °. Počítač by díky tomu šel otevřít pohodlně jednou rukou, kdyby měl vpředu nějaký výřez. Takto není úplně jednoduché oddělit horní hranu víka od základny.


Konektorová výbava je naprosto minimální. Počítač nabídne pouze jedno klasické USB-A, dvojici konektorů Thunderbolt 3 v provedení USB-C a kombinovaný zvukový vstup/výstup. Všechny tyto konektory jsou na levém boku. Je velká škoda, že se mezi konektory nepokusilo Lenovo dostat také výstup HDMI v plné velikosti, aby nebylo nutné nosit redukce pro připojení televizoru nebo projektoru.


V zavřeném stavu má počítač 322 x 227 x 16 mm, což odpovídá přibližně průměru tenčích 14'' strojů. Hmotnost 1,37 kg patří k těm lepším, nicméně těžší stroje obvykle mají i lepší konektorovou výbavu. Napájecí zdroj (118 x 46 x 29 mm) váží dohromady s třížilovým přívodním kabelem dalších 350 g.

Recenze

Diskuse