RECENZE: HP Elite Dragonfly - 13,3'' tenký, stylový a překlopný notebook do pracovního prostředí

15. 7. 2020 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

HP Elite Dragonfly 13
HP Elite Dragonfly 13

Ceny, konfigurace a záruka

Testovaná konfigurace je tou nejvyšší na našem trhu a stojí 58 690,- Kč s DPH. Přibližně pět tisíc ušetříte, pokud si koupíte verzi se základním displejem (400 cd/m^2, bez HP SureView), 512GB SSD (doplněném o 32GB Optane), menší baterií (38 Wh) a bez LTE modemu. Dalšího šest a půl tisíce ušetříte s nejnižší konfigurací, která má oproti prostřední pouze Core i5, 8GB RAM a 256GB SSD (s 16GB Intel Optane).

Záruka je u všech konfigurací tříletá, s opravou v autorizovaných servisech. Záruku je možné prodloužit nebo rozšířit o další služby.

Příslušenství

Součástí balení jsou kromě notebooku ještě napájecí adaptér, třížilový přívodní kabel, dotykové pero a USB-A-USB-C kabel pro nabíjení pera přímo z notebooku.

Všechny konfigurace mají předinstalovaný operační systém Windows 10 Pro.

Závěr

13,3'' konvertibilní notebook HP Elite Dragonfly a je velmi příjemným pracovním strojem. V rámci nabídky HP jde o nejvyšší třídu a svou cenu se snaží ospravedlnit nízkou hmotností, stylovým vzhledem a velmi kvalitním mechanickým zpracováním. Zajímavá je také nabídka displejů, kdy i ten základní nabízí dobrou svítivost, a vestavěné audio se čtyřmi reproduktory.

Testování počítače bylo velmi příjemné a jediná větší výtka směřuje k PWM blikání displeje HP Sure View (základní verze displeje by naopak blikat neměla). V ostatních ohledech je ergonomie tohoto stroje velmi dobrá díky přesnému touchpadu, výborné mechanice klávesnice a obvykle tichému chlazení.

Klady a zápory

+ vysoký jas displeje
+ dobrý zvuk vestavěných dvoupásmových reproduktorů
+ perfektní kombinace mobility, odolného provedení a konektorové výbavy

- PWM blikání displeje
- chování režimu spánku při připojeném napájení
- chybí údaje o aktuální spotřebě

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Recenze

Diskuse