RECENZE: HP EliteBook 840 G7 - 14'' hliníkového korporátního pracanta, 7. generace

2. 9. 2020 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Tomáš Valenta

Reproduktory


Dvojice reproduktorů se nachází pod mřížkou po stranách klávesnice. Míří tedy směrem nahoru k uživateli. Kvalita zvuku je průměrná i mezi kancelářskými notebooky. Převládají silné středy, zvuk se tedy zdá docela plochý, basy pak chybí úplně. Na zhlédnutí YouTube videa či dílu seriálu postačí. Nechybí „zvučná“ certifikace Bang & Olufsen, ta v tomto případě ale skončila pouze u potisku, zvuk skutečně neohromí.


V průběhu testování jsme narazili na nepříjemnou věc, levý reproduktor občas začal hlasitě rezonovat (zejména při hlubším zvuku). Na fotografii výše je vidět, že právě na levém reproduktoru, chybělo na zadní straně polstrování, které naopak na pravém reproduktoru je. S velkou pravděpodobností by polstrování (tenký molitan) mohlo problém s rezonancí vyřešit. Otázkou zůstává, zdali je to chyba konstrukční nebo kusu, což by měla řešit standardní záruka.

Webkamera


Integrovaná webkamera má udané rozlišení 1280 × 720 pixelů. Kvalita záznamu naprosto odpovídá šedému průměru napříč konkurencí. Na základní komunikaci je dostatečná, videa s ní ale nahrávat nebudete. Snímací čip lze zakrýt integrovanou mechanickou krytkou z bezpečnostních důvodů, vyžadují některé korporace a ocení i privátní uživatelé.

Recenze

Diskuse