RECENZE: MSI Modern 14 (A10M) - tenký a lehký 14“ notebook s IPS a 512 GB SSD pod 20 tis.

4. 3. 2020 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

MSI Modern 14 (A10M)
MSI Modern 14 (A10M)

Ceny, konfigurace a záruka

Testovaná nižší konfigurace počítače vychází na 19 990,- Kč včetně DPH. Vyšší verze stojí o šest tisíc více a za svoje peníze dostanete jen výkonnější procesor Intel Core i7-10510U (RAM i SSD jsou stejné). S ohledem na malý rozdíl mezi i5 a i7 se mi jeví levnější konfigurace jako mnohem zajímavější.

Příbuzná varianta počítače (Prestige 14 A10RB) s dedikovaným grafickým čipem (NVIDIA GeForce MX250) stojí v jediné dostupné konfiguraci 27 990,- Kč včetně DPH. Od nižší konfigurace Modern 14 A10M se liší skutečně jen přítomností grafického čipu a druhým okruhem chlazení.

Záruka na tyto notebooky je standardní dvouletá s opravou v servisu. Vzhledem k jeho umístění mimo ČR mají zákazníci možnost využít smluvního kurýra, který počítač v rámci reklamace přepraví do servisu a zpět na náklady MSI.

Závěr

MSI Modern 14 je v testované základní konfiguraci levným, avšak velmi schopným notebookem. Za své peníze dostanete vysoce mobilní počítač s nízkou hmotností a dlouhou výdrží na baterku. Proti typické konkurenci nabízí navíc velmi příjemnou klávesnici a nadstandardní full-HD IPS displej s téměř 100% pokrytím barvového prostoru sRGB. Pokud tedy hledáte nějaký základní stroj na práci s textovým obsahem, tohle bude jedna z nejlevnějších použitelných voleb na trhu.

Z ergonomických záležitostí mám výhradu k pískavému zvuku ventilátoru, který sice v standardní zátěži není v běžném ruchu slyšet, ale pokud sedíte v tiché místnosti, může být citlivějším jedincům otravný. Druhá výhrada směřuje k touchpadu – přesněji jeho tlačítku, které je mnohem tužší a hlasitější, než bývá u notebooků zvykem.

Z mého pohledu je tento notebook díky kombinaci mobility, kvalitního displeje a nízké ceny mimořádně zajímavý zejména pro studenty (ten typ studentů, který nepotřebuje na notebooku hrát náročné hry) a v rámci třídy jde o jeden ze schopnějších notebooků na trhu.

Klady a zápory

+ tenké a lehké provedení
+ konektorová výbava (čtyři USB, čtečka SD a velké HDMI)
+ dlouhá výdrž na baterii
+ v dané ceně nadstandardní IPS displej

- pískavý projev ventilátoru
- touchpad (rychlost reakcí, tuhé integrované tlačítko)
- USB-C porty nemají podporu přenosu obrazu

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Recenze

Diskuse