RECENZE: MSI Modern 14 (A10M) - tenký a lehký 14“ notebook s IPS a 512 GB SSD pod 20 tis.

4. 3. 2020 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Baterie


V přední části základny je integrovaná baterie s kapacitou 51 Wh. V případě, že se vám podaří počítač rozebrat, je možné baterii vyměnit – se základní deskou je spojena odpojitelným kabelem.

Během několika týdnů neustálého používání počítače primárně pro on-line kancelářskou práci (s Wi-Fi a bez omezování v nastavení jasu) jsem se dostal na průměrnou výdrž devět a půl hodiny, což je velmi slušná hodnota, která dává možnost pohodlného používání na cestách a nabíjení přes noc.

  • Standardní* redakční měření při minimálním zatížení: 12 hod 27 min
  • Video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 7 hod 34 min

[I| * Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.]

Napájení notebooku


Napájecí adaptér je až nečekaně maličký na to, že má výkon 65 W (75 x 66 x 29 mm). Dohromady s třížilovým přívodním kabelem váží 284 g.

Nabíjení notebooku je pomalejší a prázdnou baterii dostanete na 90 % za necelé dvě hodiny. Platí to bez ohledu na výpočetní zátěž notebooku.

Recenze

Diskuse