RECENZE: MSI Modern 14 (A10M) - tenký a lehký 14“ notebook s IPS a 512 GB SSD pod 20 tis.

4. 3. 2020 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

MSI má řada lidí spojené především s výkonnými herními notebooky. Tento výrobce však nabízí i stroje, které vůbec nemají dedikovanou grafiku. Nový Modern 14 je tenký a levný, ale přitom dobře vybavený počítač pro kancelářskou práci a časté cestování.

MSI Modern 14 (A10M) - tenký a lehký 14“ notebook s IPS a 512 GB SSD pod 20 tis.

Základní popis

Tělo počítače je vyvedeno v tmavě šedé barvě a působí velmi neutrálně – snad jen s výjimkou drobného loga s drakem na víku displeje. Jednoduché tvary s ostře řezanými liniemi a tenké provedení dávají počítači vizuálně přitažlivý vzhled, který nepůsobí nepatřičně ani v čistě pracovním prostředí.


Povrch počítače je matný a není náchylný k viditelnému ulpívání otisků a nečistot. Přestože tělo počítače je na povrchu hliníkové, vykazuje určitou poddajnost při kroucení (hlavně víko). Prohýbání při zatlačení na základnu je však naprosto minimální a víko zvládá tlak na vnější stranu, aniž by docházelo k vizuálním artefaktům na displeji. Určitě nejde o počítač, který by lehce snášel drsné zacházení, ale pokud se umíte o své věci starat, nevidím problém v častém nošení.


Klouby víka jsou konstruovány tak, aby bylo možné počítač otevřít do úhlu plných 180 °. Otevření nicméně vyžaduje obě ruce, neboť lehká základna má tendenci zvedat přední hranu spolu s víkem.



Na to, jak je počítač tenký, má relativně dost konektorů. Na levém boku je plnohodnotný výstup HDMI, jedno USB-C (3.2 Gen1), kombinovaný zvukový vstup/výstup a zdířka napájení. Z druhé strany je dvojice klasických USB (3.2 Gen1), druhé USB-C (opět 3.2 Gen1) a čtečka karet SD XC/HC plné velikosti (vložená karta z ní přesahuje asi ze třetiny). Ve výbavě ve výsledku chybí pouze konektor pro kabelové připojení do počítačové sítě Ethernet.

V zavřeném stavu má počítač rozměry 322 x 222 x 15-19 mm a váží pouhých 1,16 kg. Co do mobility jde tedy o velmi solidní volbu.

Recenze

Diskuse