RECENZE: MSI Summit E13 Flip Evo (A11MT) - 13'' konvertibilního luxusního vzhledu v kovu

3. 11. 2021 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

MSI Summit E13 Flip Evo (A11MT)
MSI Summit E13 Flip Evo (A11MT)

Konfigurace a ceny

Testovanou konfiguraci naleznete pod zonačením Summit E13 Flip Evo A11MT-060CZ (9S7-13P211-060), a momentálně se jedná o jedinou nabízenou v ČR. S procesorem Intel Core i7-1185G7, 16 GB RAM, 512 GB SSD, Windows 10 Pro je nabízen za cenu 34.990,- Kč včetně DPH (28.917,- Kč bez DPH).

Závěr

13.4'' MSI Summit E13 Flip Evo je konvertibilním notebookem navrženým pro vrcholný management a uživatele, kterým záleží na vzhledu, který se podle mě povedl, i díky kovovému provedení za použití kontrastních barev, které notebooku dávají ještě větší pocit luxusu. Zároveň nabízí solidní porci výkonu pro pohodlnou práci s dokumenty a další potřebnou agendu. Osazený SSD modul byl dokonce nejvýkonnějším, jaký jsem kdy testoval. Grafické jádro, díky Quad-Channel zapojení operační paměti RAM, pracuje bez mála nejlépe, jak to lze, a v našem žebříčku, doposud testovaných notebooků, se stejnou grafikou, dokonce opanoval přední příčky, navzdory tenkému provedení notebooku. Je lehký a skladný, včetně napájecího adaptéru, navíc má solidní výdrž na baterii a celkově tak může být dobrým společníkem na každodenní cestování, ať už pracovní nebo čistě osobní.

Výhrady mám jen k některým prvkům, které dávají přednost vzhledu před ergonomií použití, konkrétně umístění hlavního vypínače do bloku klávesnice a touchpad s integrovaným tlačítkem, který je navíc centrován na střed notebooku, nikoli na ergonomický střed klávesnice. Bohužel se jedná o trendy doby, ke kterým se uchylují i jiní výrobci, což ovšem není omluva, jen smutné konstatování, za mě určitě.

Klady a zápory

+ luxusní vzhled
+ kovové provedení
+ vysoká svítivost LCD
+ doposud nejrychlejší SSD (v našem testu)
+ stylus v tloušťce běžné propisky, dobře padne do ruky
+ výkon grafického čipu (v rámci kategorie, navzdory tenkému provedení)

- výkon chlazení nezvládne maximální dosažitelný výkon CPU (v reálu to nepoznáte, je to daň za tenké provedení notebooku, bývá běžné i u konkurence)
- zbytečně velký touchpad zabírá místo pro dlaně, navíc je centrovaný na střed základny
- hlavní vypínač v klávesnici

Recenze

Diskuse