RECENZE: MSI Summit E13 Flip Evo (A11MT) - 13'' konvertibilního luxusního vzhledu v kovu

3. 11. 2021 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Integrovaná Li-Pol baterie hlásí deklarovanou kapacitu 67.68 Wh, s rezervou 69.67 Wh. Na obalu baterie je uvedeno až 70.07 Wh, čehož se chytl i výrobce notebook a ve svých materiálech uvádí právě vyšší hodnotu 70 Wh. Ve výsledku jsou to minimální rozdíly, ale řeší se to kvůli zákonům a spokojenosti spotřebitele. Vyšší než deklarovaná kapacita se poslední dobou u baterek dělá zřejmě kvůli reklamacím, protože každá baterie s časem zákonitě ztrácí na výkonu. Testovaný kus zatím hlásí 0% opotřebení. Test maximální výdrže, při minimální zátěži ukázal lehce přes 21 hodin. Test reálnější výdrže ukázal téměř 9 hodin, což je dobrým příslibem pro celodenní pracovní využití, pochopitelně záleží na frekvenci a způsobu práce, nicméně měření vypadají slibně.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 21 hod 19 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 8 hod 42 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Malý, kompaktní zdroj s rozměry 75 x 66 x 29 mm a vahou 304 g dává 65 W. Jedná se o USB-C nabíječkou, kterou lze tak využít i pro dobíjení přibaleného pera (to má k sobě i krátký kablík USB-A na USB-C) nebo libovolná další zařízení s USB-C nabíjecím slotem.

Recenze

Diskuse