RECENZE: Acer Predator Helios 300 (PH317-56) - 17.3'' čistokrevně herního náčiní, kovové lopatky ventilátorů

23. 6. 2022 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie

Integrovaná Li-ion baterie má na svém těle udanou kapacitu 90,61 Wh, čemuž odpovídá i údaj, který hlásí sama elektronika baterie, přesněji 90,614 Wh garantované kapacity. Zároveň je zde ale jistá rezerva pro budoucí opotřebení (prozatím 0%), plně nabitá baterie tedy v testu ukazovala kapacitu 93,909 Wh. Ve standardním* redakčním testu maximální výdrže s minimální spotřebou, vydržela baterie dodávat energii lehce přes 8 hodin. Reálnější test vytížení ukázal lehce přes 4 hodiny, což je na takto výkonný stroj celkem přijatelná hodina, s nižším jasem displeje a menším vytížením Wi-Fi, to může být i o něco více. Pro hraní je pochopitelně lepší použít externí napájení, samotná baterie by energii dokázala dodávat ještě výrazně kratší dobu, podle intenzity vytížení.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 8 hod 12 min
  • video z internetu přes Wi-Fi, 100% jas LCD: 4 hod 12 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku

Výkonný notebook potřebuje výkonný 280 W zdroj, který je pochopitelně i větší a těžší než běžné zdroje, přesto je jeho 220 x 100 x 25 mm s vahou 990 g vlastně přijatelných. Oproti zdrojům starší generace, u tehdy nejvýkonnějších notebooků, je tento vlastně ještě tenký a lehký, zabere výrazně méně místa v batohu. Konektor do notebooku je rovný a připojuje se do zdířky na zadní straně notebooku, nepřekáží tak ani rukám uživatele, ani nepřekrývá výdechy chlazení, jako to bývá u některých herních notebooků s 15.6'' úhlopříčkou.

Recenze

Diskuse