RECENZE: Dell XPS 13 (9315) - 13'' s dotykem, vysoká mobilita ve stylovém kovovém těle

16. 11. 2022 19:45    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie

Integrovaná Li-ion baterie má na svém těle uvedenou kapacitu 51 Wh, samotná baterie hlásí 50 Wh jako cílovou kapacitu a 50,43 Wh při plném nabití. Při standardním* redakčním testu maximální výdrže při minimálním zatížení vydržel notebook zapnutý 1 den a lehce přes dalších 11 hodin. Reálnější test spotřeby, přehrávání videa přes Wi-Fi s plným jasem LCD, ukázal hodnotu necelých 8 hodin.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 35 hod 14 min
  • video z internetu přes Wi-Fi, 100% jas LCD: 7 hod 38 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku

Napájecí adaptér má kompaktní rozměry 61 x 55 x 22 mm a hmotnost příjemných 242 g. USB-C koncovka, která se připojuje k notebooku, má na sobě diodu, z obou stran koncovky. Dioda svítí bíle, pokud je adaptér připojený k elektrické energii, příjemná vlastnost, ale bylo by fajn, kdyby to Dell postoupil ještě o krok dále a měnil barvu světla podle toho, jestli se baterii ještě nabijí, nebo už je plně nabita.

Recenze

Diskuse