RECENZE: Acer Swift 3X - 14'' s dlouhou výdrží a dedikovanou(!) grafikou Intel Iris Xe MAX

28. 4. 2021 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Reproduktory


Stereofonní reproduktory jsou umístěny v předních rozích základny a míří do země. Kvalita zvuku je spíše slabší, neboť v přednesu úplně chybí jakékoli náznaky nižších frekvencí. Připadá mi, že Acer u svých notebooků upouští od různých softwarových vylepšení zvuku, která se snaží alespoň částečně korigovat omezení dané miniaturní velikostí reproduktorů.

Za větší problém považuji celkově nízkou hlasitost. Pokud byl v místnosti nějaký ruch, měl jsem často hlasitost nastavenou na maximum a stejně jsem měl pocit, že bych potřeboval víc. Zejména při konferenčních hovorech to bylo poněkud nepříjemné.

S ohledem na to, jak jsou teď lidé mnohem víc nuceni komunikovat prostřednictvím počítače, čekal bych, že výrobci investují více úsilí do toho, aby jejich notebooky k tomu byly vhodné. Zde však uděláte lépe, pokud si připojíte nějaký headset.

Webkamera


Integrovaná webkamera ve víku je vybavena zelenou diodou, která se vedle objektivu rozsvítí, kdykoli je webkamera aktivní. Jde jen o základní řešení s nízkým rozlišením a mimo práce přes den i poměrně zašumělým obrazem, což je bohužel většinově běžný standard aktuální nabídky všech výrobců.

Recenze

Diskuse